barrett street, albert park
   view project images
 

This renovation to a single fronted terrace involves the storey of two pavilions, at the front a classic Victorian workers cottage and at the rear a new contemporary addition. The layout over the long narrow block involves a series of figure / ground relationships with 2 central courtyards mediating 3 built elements. The scheme is given additional resonance via level & material changes. The central mirrored courtyard acts as a powerful interstitial space & a metaphorical bridge of history between the front & rear dwelling. Decking boards run inside and outside and with concealed fold away doors confuse and blur notions of interior and exterior. Continuity of material and colour is integral to the sense of flow & movement and the tale of the site's history.

Awards:

Winner - DIA National Interior Design Awards 2008-
Best Colour in Residential Interior

Winner - Dulux Colour Awards 2008 -
Best Residential Interior

Commendation - DIA National Interior Design Awards
2008- Best Residential Interior

Shortlisted - Inside ‘Idea’ Awards 2008 -
Best Single Residential