You need to upgrade your Flash Player
 
gordon street, clifton hill
   view project images
 

The architectural intention not only sought to upgrade the front rooms but to also provide for an enhanced connection between the isolated Living spaces and provide better connections between interior and exterior. The ubiquitous side alley of the house, previously unutilised, was central to this investigation. This space that previously grew weeds was re-interpreted to enable an external extension & connection of the Living spaces via visual, textural and aural links. It in effect also increased the perception of the size of the house. The client, a couple with a keen interest in art & design were sceptical at first at the suggestion that this side alley was to become the central display piece of the home. Although external, it was conceived as a second hallway that would connect the Living spaces and also house Art, Sculpture and a Water Feature.

Awards:

Winner - DIA National Interior Design Awards 2005 -
Best Emerging Practice

Commendation - Dulux Colour Awards 2006 -
Best Residential Interior