pridham street, prahran
   view project images
 

Plays on volume & proportion require the body to traverse a series of delayed thresholds creating 2 or 3 mains points of discovery as height and volume are compressed and expanded within this single fronted victorian terrace. These spatial rhythms are similarly overlayed & integrated with the change in language from period facade through to the new intervention at the rear.

The small site required every last mm to be utilised, hence all the internal walls of the previous partially detached rear are pushed to the site boundaries effectively fortifying the internal and external living areas & maximising the sites potential useable area.

A series of architectural objects are dropped onto the virtually clean slate of the rear open space. This series of specifically positioned yet seemingly random geometric forms dangle precariously over the drop in floor level (accommodating the fall of the site) and house different functional zones that delineate spaces within the main volume.

Awards:

Shortlisted - Interior Design Awards 2006 -
Best Residential Interior